top of page

POLITYKA PRYWATNOŚCI

Niniejsza Polityka Prywatności opisuje zasady przetwarzania informacji o Tobie, w tym danych osobowych oraz plików cookies, w naszym serwisie internetowym, znajdującym się pod adresem URL: tommysservice.nl. Obsługą witryny internetowej i danymi osobowymi zajmuje się Tommy’s Service z siedzibą pod adresem Rietschoot 274, 1511 WT Oostzaan.

Kontaktowy adres e-mail operatora strony internetowej to www.tommysservice.nl. Operator odpowiada za Twoje dane osobowe w zakresie informacji, które dobrowolnie podajesz w serwisie.

1. Informacje ogólne

Serwis przetwarza dane osobowe w następujących celach:

  • Obsługa zapytań poprzez formularze

  • Realizacja żądanych usług

  • Prezentacja ofert lub informacji

Serwis zbiera informacje o użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:

  • Poprzez dobrowolnie podane w formularzach dane, które zostają wprowadzone do systemów operatora.

  • Poprzez zapisywanie plików cookies („cookies”) na urządzeniach końcowych użytkowników.

2. Wybrane metody ochrony danych stosowane przez Operatora

Logowanie użytkowników i punkty wprowadzania danych osobowych są zabezpieczone warstwą transmisyjną (certyfikat SSL). Dzięki temu dane osobowe i dane logowania wprowadzone na stronie internetowej są szyfrowane na komputerze użytkownika i można je odczytać jedynie na serwerze docelowym.

Operator regularnie wykonuje kopie zapasowe danych w ramach ochrony danych.

Regularne aktualizacje oprogramowania są istotnym aspektem ochrony danych, zapewniającym aktualność całego oprogramowania wykorzystywanego przez operatora do przetwarzania danych.

3. Hosting

Serwis jest hostowany i technicznie utrzymywany na serwerach przez operatora wix.com

4. Twoje prawa i dodatkowe informacje dotyczące wykorzystania danych

W niektórych sytuacjach administrator ma prawo przekazywać Twoje dane osobowe innym odbiorcom, jeśli będzie to niezbędne do wykonania umowy z Tobą lub wywiązania się z obowiązków nałożonych na administratora. Dotyczy to upoważnionych pracowników i współpracowników, którzy wykorzystują dane w celu realizacji celu serwisu.

Twoje dane osobowe przetwarzane przez administratora nie będą przechowywane dłużej, niż jest to konieczne, na co wskazują odrębne przepisy (np. księgowe). Dane marketingowe nie będą przetwarzane dłużej niż 3 lata.

Masz prawo żądać od administratora:

  • Dostęp do Twoich danych osobowych

  • Sprostowanie Twoich danych osobowych

  • Usunięcie Twoich danych osobowych

  • Ograniczenie przetwarzania danych

  • Przenośność danych

Masz prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym profilowania, na podstawie interesu administratora, o ile Twoje prawa i wolności nie są nadrzędne wobec tych interesów, szczególnie w kontekście ustalania, dochodzenia lub obrony roszczeń prawnych.

Możesz złożyć skargę do Holenderskiego Urzędu Ochrony Danych Osobowych (Autoriteit Persoonsgegevens), adres: Bezuidenhoutseweg 30, 2594 AV Den Haag, Holandia, dotyczącą działań administratora.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do działania serwisu. W stosunku do Ciebie mogą być podejmowane zautomatyzowane decyzje, w tym profilowanie, w celu świadczenia usług w ramach zawartej umowy oraz w celu marketingu bezpośredniego prowadzonego przez administratora.

Dane osobowe nie są przekazywane do państw trzecich w rozumieniu przepisów o ochronie danych, co oznacza, że nie są przekazywane poza Unię Europejską.

5. Informacje w Formularzach

Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika, w tym dane osobowe, jeżeli zostały one podane. W niektórych przypadkach w serwisie mogą zostać zapisane informacje umożliwiające powiązanie danych formularza z adresem e-mail użytkownika.

Dane podane w formularzach są przetwarzane w konkretnym celu wskazanym w każdym formularzu, takim jak obsługa zgłoszeń serwisowych, kontakt handlowy czy rejestracja usług, i są wyjaśnione w sposób jasny i przejrzysty.

6. Logi Administratora

Informacje o zachowaniach użytkowników w serwisie mogą być rejestrowane i wykorzystywane w celach administrowania serwisem.

7. Znaczące techniki marketingowe

Operator korzysta z analizy statystycznej ruchu na stronie poprzez Google Analytics (Google Inc., USA). Operator nie przekazuje temu usługodawcy danych osobowych, a jedynie informacje zanonimizowane. Usługa ta opiera się na wykorzystywaniu plików cookies na urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy mogą przeglądać i edytować preferencje związane z siecią reklamową Google korzystając z narzędzia: Preferencje reklam Google.

8. Informacje o plikach cookie

Strona korzysta z plików cookies. Cookies to dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, przechowywane w urządzeniu końcowym użytkownika i przeznaczone do korzystania w ramach serwisu internetowego. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Operator serwisu zamieszcza i uzyskuje dostęp do plików cookies na urządzeniu końcowym użytkownika.

Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:

  • Utrzymanie sesji użytkownika w serwisie (po zalogowaniu), dzięki której użytkownik nie musi na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła.

  • Osiąganie celów określonych w sekcji „Istotne techniki marketingowe”.

W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub zamknięcia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.

Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy Serwisu mają możliwość zmiany tych ustawień. Przeglądarki internetowe umożliwiają usuwanie plików cookies oraz automatyczne blokowanie plików cookies. Szczegółowe informacje na ten temat można znaleźć w pomocy lub dokumentacji przeglądarki internetowej.

Ograniczenie stosowania plików cookies może wpłynąć na niektóre funkcjonalności serwisu.

Pliki cookies zamieszczane na urządzeniu końcowym użytkownika mogą być wykorzystywane także przez podmioty współpracujące z operatorem serwisu, w szczególności takie firmy jak Google (Google Inc., USA), Facebook (Facebook Inc., USA), Twitter (Twitter Inc., USA).

9. Zarządzanie plikami cookies – jak w praktyce wyrażać i cofać zgodę?

Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Należy mieć na uwadze, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa i preferencji użytkownika może utrudnić lub wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych funkcji serwisu.

Aby zarządzać ustawieniami plików cookies wybierz z poniższej listy przeglądarkę internetową, której używasz i postępuj zgodnie z instrukcjami:

  • Krawędź

  • Internet Explorera

  • Chrom

  • Safari

  • Firefoksa

  • Opera

Urządzenia mobilne:

  • Android

  • Safari (iOS)

  • telefon Windows

bottom of page